ابحث فى يويو مول

الجمعة، 20 مايو 2011

ألذ شيش طاووق - الشيش طاووق

ألذ شيش طاووق - الشيش طاووق
المقادير
- كيلو أوراك فراخ مقطعة مكعبات صغيرة
- فلفل رومى الوان 
- طماطم مكعبات 
- بصل مكعبات 
- مشروم مقطع (ممكن نستغنى عنه)
- اسياخ خشب (الشيش)

خلطة التتبيلة 
- 2 عصير ليمون 
- ملح وفلفل حسب الرغبة 
- بهارات فراخ 
- زبادى 
- ملعقة صغيرة ثوم 
- ملعقة كبيرة خل
- عصير بصل ( نفرم البصل جيدا الى ان يصبح ناعم ونعصره جيدا ونستخدم ماء العصر ونترك تفل البصل)

الطريقة :
نتبل الفراخ المكعبات بكل ما سبق ونتركها بالثلاجة مدة 12 ساعة 
ثم نبدا فى وضع قطع الفراخ المتبلة فى الاسياخ الخشبية قطعة دجاج تليها قطعة بصل وطماطم وفلفل ونضعها على الشواية حتى تنضج
50 % ثم نضعها فى صينية مدهونة بالسمن لتكمل النضج فى الفرن 
واذا لا يوجد عندك شواية ضعى الاسياخ فى صينية مدهونة مادة دهنية على عين البوتاجاز ألى ان تنضج 50% وبعدها ادخليها الفرن .

وبالهنا والشفا



هناك تعليقان (2):

  1. رائعة جدا

    اكاد اشم رائحتها

    جزاك الله خيرا

    ردحذف
  2. بعد تجربة الوصفة هتعجبك أكتر أكييييد بإذن الله
    جزانا وإياك

    تحياتى

    ردحذف